Terug naar ahak.nl 91 Werken bij

(ex-)Stagiairs vertellen:

RALPH KIERS

OPLEIDING BUILT ENVIRONMENT (CIVIELE TECHNIEK)
ONDERWIJSINSTELLING HANZEHOGESCHOOL GRONINGEN
HEEFT STAGE GELOPEN BIJ DE BUSINESS UNIT LEIDINGBOUW
STAGEBEGELEIDER GERT BONDER

 

 

In de zoektocht naar een afstudeerstage in de olie- en gasindustrie stuitte Ralph Kiers op een vacature van A.Hak op het studentenportal van de Hanzehogeschool. Na het solliciteren werd een kennismakingsgesprek op een projectlocatie geregeld en mocht Ralph aan de slag. Het begin van een nieuw avontuur bij A.Hak.

Binnen de Combinatie Mengstation Zuidbroek 2, waar Ralph zich momenteel nog steeds bevindt, draait het om Interface management, beter bekend als raakvlakmanagement. Hierbij brengen Ralph en zijn collega de raakvlakken van het project in kaart en faciliteren ze de werkzaamheden van nevenonderaannemers, terwijl ze ook de werkzaamheden afstemmen met de partij die de naastgelegen stikstoffabriek bouwt. Zijn taken zijn divers, wat elke dag anders maakt. 
Daarnaast doet hij onderzoek naar het minimaliseren van faalkosten bij A.Hak.

De begeleiding tijdens zijn stageperiode is voor Ralph erg waardevol. Gert Bonder staat altijd klaar om vragen te beantwoorden en staat bekend om zijn directheid, wat Ralph persoonlijk erg waardeert. Duidelijkheid en heldere verwachtingen zijn essentieel voor een goede samenwerking.

Wat Ralph tot nu toe heeft geleerd overtreft zijn verwachtingen. Waar colleges vooral theoretisch gericht waren, biedt zijn stage hem de kans om de praktijk van dichtbij te bekijken. Hij heeft veel geleerd over het voorbereidings- en uitvoeringsaspect van leidingbouw, waarbij zijn collega’s hem hebben geholpen om zich professioneel te ontwikkelen.

Hoewel Ralph werkt in een joint venture met Visser & Smit Hanab, zijn zijn indrukken van A.Hak zeer positief. De collega's waarmee hij heeft samengewerkt zijn open, relaxt en recht door zee, wat zorgt voor een prettige werksfeer.

Al met al hoopt Ralph nog meer uit zijn stage te halen dan hij al heeft gedaan. Dankzij de behulpzaamheid van zijn collega's heeft hij zichzelf al op professioneel vlak kunnen ontwikkelen en veel geleerd over leidingbouw.