Terug naar ahak.nl 79 Werken bij

(ex-)Stagiairs vertellen:

WOUTER VAN DER HOUT

OPLEIDING CIVIELE TECHNIEK
ONDERWIJSINSTELLING HOGESCHOOL ARNHEM NIJMEGEN (HAN)
HEEFT STAGE GELOPEN BIJ DE BUSINESS UNIT DRILLCON
STAGEBEGELEIDER DIRK VAN DER VEEN

 

 

HOE BEN JE BIJ A.HAK TERECHT GEKOMEN?
Ik heb eerder stage gelopen bij A.Hak. Het afgelopen half jaar moest ik vanuit de opleiding Civiele Techniek twee keer 10 weken stage lopen. Om eerlijk te zijn was ik voor mijn tweede stage een beetje te laat met zoeken. Ik heb toen gevraagd of ik weer bij A.Hak stage kon lopen en dat was mogelijk! Ik heb nu op een ander project stage gelopen en heb ook nieuwe mensen leren kennen.

Oorspronkelijk ken ik A.Hak van de bedrijvenmarkt op de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Ik heb destijds bij de stand mijn contactgegevens achtergelaten en ben toen gebeld door Sander de Groot van de afdeling Recruitment. Hij vroeg of ik nog op zoek was naar een stage en zodoende is het balletje gaan rollen.


HOE ZAGEN DE EERSTE DAGEN VAN JE STAGE ERUIT?
Ik had hiervoor natuurlijk al stage gelopen bij A.Hak. Dat scheelt wel, omdat je het bedrijf al kent en weet waar je moet zijn.

Ik ben op de eerste dag naar het hoofdkantoor in Tricht gegaan en daar heb ik meer informatie en uitleg gekregen over de werkzaamheden die ik zou oppakken. Vergeleken met mijn eerste stage waren dit hele andere werkzaamheden.

Wat ik persoonlijk heel fijn vind is dat ik vanaf het begin als gelijke ben behandeld, dus echt als een van de medewerkers in plaats van ‘de stagiair’


WAT VOOR WERKZAAMHEDEN HEB JE ZOAL OPGEPAKT?

Tijdens mijn eerste stage heb ik mij beziggehouden met werkvoorbereiding. Voor mijn tweede stage ben ik echt naar buiten gegaan en ben ik fulltime aan de slag gegaan met het project Hazerswoude - Alphen aan den Rijn. Hier heb ik onder andere keuringen gelopen en ben ik in contact geweest met collega’s buiten.

Verder mocht ik het materieel inventariseren en controleren. Het overzicht dat ik daarvoor heb gemaakt, wordt nu ook daadwerkelijk gebruikt en dat is leuk om te zien.


HOE HEB JE DE BEGELEIDING TIJDENS JE STAGE ERVAREN?
Ik ben tevreden over de begeleiding tijdens mijn stage. Vanuit de opleiding werd verwacht dat je bij meerdere mensen ging meekijken. Dit was bij A.Hak ook mogelijk. Dirk van der Veen heeft mij gedurende de stage begeleid en daarnaast kon ik met vragen ook altijd bij verschillende uitvoerders terecht.


WAS ER VANUIT DE OPLEIDING OOK EEN OPDRACHT OF ONDERZOEK?
Nee, de stages waren oriënterende stages. Ik heb wel van tevoren een Persoonlijk Ontwikkelingsplan gemaakt (POP). Één leerdoel dat ik had opgeschreven is het beter kunnen controleren en specificeren van wat er zoal op een project is gedaan en hoe je daarop kunt sturen. Dat doel is enigszins behaald door de keuringen die ik heb mogen doen op het project. De informatie die daaruit voortkwam, heb ik vervolgens weer gedeeld met de opdrachtgever en de uitvoerder. Op die manier krijg je een beter beeld van wat er is gedaan en hoe dit proces verbeterd kan worden.


WAT HEB JE ALLEMAAL GELEERD?
Ik heb erg veel geleerd. In mijn POP heb ik verschillende competenties opgeschreven: monitoren, toetsen en evalueren, onderzoeken, communiceren en samenwerken. Als ik zo terugkijk, denk ik zeker dat het mij is gelukt om aan deze competenties te werken en dat ik mezelf hierin heb kunnen ontwikkelen. Zo zie je maar dat er in 10 weken een hoop kan gebeuren en je veel kunt leren.


WAT IS JOUW INDRUK VAN A.HAK?
Het is een bedrijf waar veel te doen is en waar ook veel gebeurt. Iedereen is druk, maar staat altijd voor je klaar en de mensen zijn vriendelijk. Wat ik persoonlijk heel fijn vind is dat ik vanaf het begin als gelijke ben behandeld, dus echt als een van de medewerkers in plaats van ‘de stagiair’.