Terug naar ahak.nl 93 Werken bij

(ex-)Stagiairs vertellen:

KIKI PELKMANS

OPLEIDING HRM
ONDERWIJSINSTELLING AVANS HOGESCHOOL BREDA
LOOPT STAGE OP DE AFDELING PROJECTMANAGEMENT
STAGEBEGELEIDER JULIETTE VAN ROOIJ

 

 

HOE BEN JE BIJ A.HAK TERECHTGEKOMEN? 
De Avans Hogeschool organiseerde een Online Career Event. Dit is een bedrijvenmarkt waar je digitaal kennismaakt met de verschillende bedrijven die hieraan deelnemen. Het geeft je de mogelijkheid te oefenen met sollicitatiegesprekken en je kan uiteindelijk ook echt solliciteren naar een stageplek. Vooraf kon je aangeven welke bedrijven je interessant vond en op basis daarvan werden er ‘speeddates’ ingepland.

Mijn voorkeur ging uit naar bedrijven in de bouwsector. Ik was namelijk heel erg benieuwd naar de sfeer en cultuur in zo’n bedrijf. Tijdens het Online Career Event heb ik met Aniek Versantvoort (Junior HR Business Partner bij A.Hak) gesproken. Daarna volgde een tweede gesprek met Juliette van Rooij (Projectleider), die mij nu ook tijdens de stage begeleidt.


HOE ZAGEN DE EERSTE DAGEN VAN JOUW STAGE ERUIT?
Op de eerste dag hebben we eerst praktische zaken, zoals mijn laptop, geregeld. Daarna heb ik kennisgemaakt met collega’s die op dat moment op kantoor aan het werk waren. Juliette had ook al mijn stageopdracht voorbereid, dus ik kon al snel starten met het vooronderzoek. Ook heb ik alle tijd en ruimte gekregen om het bedrijf te leren kennen.


WAT VOOR WERKZAAMHEDEN PAK JE OP?
Ik maak deel uit van de projectgroep ’Aantrekken-Binden-Boeien’ en werk volledig mee. Als er nieuwe ideeën uitgewerkt moeten worden of als er voor een bepaald project onderzoek gedaan moet worden, dan houd ik mij daarmee bezig. Mijn hoofdproject is, zoals ik het zelf noem, het MBO-project. Dit is een project voor de lange termijn, op strategisch niveau en wat uiteindelijk voor de gehele organisatie bedoeld is. Dit project is gericht op het aantrekken van MBO-studenten om bij A.Hak stage te lopen of een leer-werktraject te volgen.


HOE ERVAAR JE DE BEGELEIDING TIJDENS JOUW STAGE?
Ik ben heel tevreden over de begeleiding. Juliette neemt echt de tijd voor mij. Ik merk aan haar dat zij mijn ontwikkeling ook heel belangrijk vindt. Met alles wat ik doe, vindt zij het belangrijk dat ik daardoor weer nieuwe dingen leer en mezelf ontwikkel. Ze betrekt mij bij de verschillende projecten en ik krijg de ruimte en vrijheid om mijn ideeën te delen. Ook geeft zij mij tips en feedback.

"Mijn stagebegeleider neemt echt de tijd voor mij. Ik merk aan haar dat zij mijn ontwikkeling ook heel belangrijk vindt."


WAT IS HET LEUKSTE WAT JE TIJDENS DE STAGE HEBT GEDAAN?
Onlangs heb ik de locatie in Veendam bezocht. Hier staat ook een groot gedeelte van het materieel van A.Hak opgeslagen en dat heeft indruk op mij gemaakt. Ik vond het gaaf om dat allemaal van dichtbij te zien.

Als ik een project moet noemen, dan vond ik voorbereidingen voor De Week van A.Hak erg leuk om te doen. Je werkt een idee helemaal uit, maakt een planning, doet daarvoor het nodige onderzoek en treft alle voorbereidingen. Juist die fase in een project spreekt mij aan en vind ik leuk om te doen.


WAT HEB JE TOT NU TOE GELEERD ALS JE KIJKT NAAR JE PERSOONLIJKE KWALITEITEN?
Mijn groei zit in de manier van communiceren en dat je niet iedereen op dezelfde manier kunt benaderen. Het is goed om jezelf eens aan de ander aan te passen en dat besef ik nu ook.


WAT IS JOUW INDRUK VAN A.HAK?
De medewerkers zijn vriendelijk en ondanks dat corona op dit moment heerst, heb ik veel nieuwe mensen leren kennen.
Er zijn voor mij als stagiaire zoveel mogelijkheden binnen het bedrijf en daar ben ik erg positief over. Dat maakt het aan de andere kant wel spannend als ik in de toekomst bij andere bedrijven ga solliciteren. Je hoopt natuurlijk dat er net zoveel mogelijkheden zijn voor stagiairs zoals bij A.Hak het geval is.