Terug naar ahak.nl 104 Werken bij

PWN

Storing! Niemand zit daarop te wachten. Water, we zien het als vanzelfsprekend. Je drinkt een glas water of sproeit de tuin. Al dit water wordt getransporteerd, gefilterd en schoon afgeleverd bij de consument. Maar wat als het watertransport in een woonwijk mis gaat?

Op een rustige avond is een buurtbewoner met haar hond aan het wandelen, op een braakliggend stuk grasveld. Deze avond gebeurt er iets opmerkelijks, het water spuit boven het maaiveld uit. Het grasveld is veranderd in één grote modderpoel. Het storingsteam van A.Hak komt in actie om uit te zoeken waar al het water vandaan komt. Tevens weten de mannen dat hier de toegang tot het complete waternetwerk van Noord-Holland ligt. Deze storing vereist de hoogste prioriteit. 
 
Water hoogseizoen 
Het lek is ontstaan half april, net voor het watergebruik toe gaat nemen. De zon gaat schijnen en zwembaden worden gevuld. Er is niet te zien wat de schade veroorzaakt. Is de leiding lek of is het een verzakking? Is het een verkeerd gemonteerde rubber? Drie grote waterleidingen worden gecontroleerd. Twee van 1,40 m en één van 700 mm in diameter. A.Hak gaat damwanden plaatsen – leidingen ophangen – leidingen borgen tegen verplaatsing en verzakking en zal dit project continu monitoren. Een deel van de leiding moet vervangen worden en over twee weken gaat het water hoogseizoen van start. 
 
Grote precisie 
Er wordt doorgewerkt in de weekenden en op Koningsdag om de lekkage op tijd op te lossen. Rondom de leiding kan niet gegraven worden, daar is de constructie te gevoelig voor. We zetten een zuigmachine in om de aarde weg te halen, alles met de grootste precisie en voorzichtigheid. Er mag absoluut geen vervuiling komen in de leidingen, het is tenslotte een drinkwaterleiding. Schoon en vakkundig wordt de leiding hersteld, binnen de gestelde termijn. Een project om trots op te zijn. 

Theo Groen: “Onze vakmensen werken al jaren dagelijks samen, dan kun je op elkaar bouwen. Naast het harde werken delen we ook lief en leed. Ik werk met een hecht team waar je van op aan kunt.”

Peter van der Grijspaarde: “De mannen zijn stuk voor stuk experts. Ze werken hard om alles op tijd af te krijgen. Als bedrijfsleider draai ik zelf ook altijd in het team mee, samen brengen we elk project tot een geslaagde oplevering.” 

Lees ook