Terug naar ahak.nl 84 Werken bij

Larissa Peterse

Toerisme studeren en vandaag de dag aan de slag als Werkvoorbereider in de bouw. Een behoorlijke carrièreswitch of zijn er toch meer dan genoeg raakvlakken? Larissa vertelt.

“Ik ben sinds juni werkzaam bij A.Hak en heb eigenlijk totaal iets anders gestudeerd, namelijk toerisme.” Voor velen heeft Corona op werkgebied veel doen veranderen, zo ook voor Larissa. Ze studeerde Toerisme en is daarna haar carrière begonnen als Eventmanager. Dat ging goed, tot de pandemie. De organisatie waar zij destijds werkte was genoodzaakt een aantal locaties te sluiten, waaronder die van Larissa. “Ik kon nog wel werken, maar op andere locaties. De reisafstand werd groter en ik was langer onderweg. Na een paar maanden werd dit voor mij niet meer werkbaar en ben ik verder gaan kijken.” In haar zoektocht werd ze benaderd voor een functie in de aannemerij.

Larissa: "Ik moet nog steeds wennen aan de vrijheid die ik krijg."

“Ik wist niet of ik het leuk zou vinden, maar stond open voor een gesprek en was erg nieuwsgierig. Het gesprek voelde goed en ik zag veel raakvlakken met mijn functie als Eventmanager destijds; het plannen, organiseren en de communicatie met verschillende partijen.” Daarbij is de bouwwereld en de cultuur Larissa niet onbekend. “Mijn vader heeft altijd een eigen sloopbedrijf gehad. Als klein meisje kreeg ik daar al veel van mee.” Larissa werkt uiteindelijk nog anderhalf jaar bij het eerste bedrijf in de aannemerij, waarna ze wordt benaderd om bij A.Hak aan de slag te gaan.  

Ontwikkelen bij A.Hak
“Ik merk dat ik bij A.Hak weer heel veel moet leren, omdat dit niet te vergelijken is met de functie bij mijn vorige werkgever. Gelukkig krijg ik alle tijd en ruimte om kennis op te doen en mezelf te ontwikkelen. Momenteel werken we in teamverband aan een project voor opdrachtgever TenneT en ben ik als ‘document controller’ verantwoordelijk gesteld om de specifieke eisen die gekoppeld zijn aan het contract te waarborgen. Ik kan overal meekijken en word aan alle kanten ondersteund door mijn collega’s. De voorbereidende fase loopt ten einde en we gaan binnenkort over op realisatie. Dan kan het goed zijn dat mijn functie een iets andere invulling krijgt en zal ik ook meer aanwezig zijn op projectlocatie.” 

Geen poppetje
Waar velen de indruk hebben dat Larissa echt ‘een poppetje’ is, verandert dat meteen zodra zij aan het werk is. “Dat poppetje verandert dan in een hele stoere vrouw, die doorzet en doorgaat. Je moet mij ook niet achter een bureau zetten om van 9 tot 5 te laten werken, dat past niet bij mij. Voor even is dat prima, maar daarna heb ik echt weer behoefte aan actie. Mijn functie is veelzijdig en dat past goed bij mij.” 

Vrijheid
De vrijheid in haar functie is iets waar Larissa nog aan moet wennen. “Het maakt niet uit hoe ik het doe, als ik het maar doe. Ik ervaar veel vrijheid in mijn functie en dat is soms wennen. Met die vrijheid komt ook een flinke dosis verantwoordelijkheid, maar dat geeft vertrouwen en is fijn.”