Terug naar ahak.nl 93 Werken bij

(ex-)Stagiairs vertellen:

MATTHIJS DE JONG

OPLEIDING CIVIELE TECHNIEK
ONDERWIJSINSTELLING HOGESCHOOL ROTTERDAM
LOOPT STAGE OP DE AFDELING CALCULATIE 
STAGEBEGELEIDER TIES GERRITS

 

HOE BEN JE BIJ A.HAK TERECHTGEKOMEN?
De Hogeschool Rotterdam heeft een stagebank. Dit is een database met gegevens van bedrijven, waar de Hogeschool relaties mee heeft en waar je als student mogelijk stage kunt lopen. Ik had in eerste instantie ergens anders gesolliciteerd, maar dat ging op het laatste moment niet meer door. Ik ben toen verder gaan zoeken via de stagebank van de Hogeschool en kwam A.Hak tegen.

Ik heb toen mijn CV en sollicitatiebrief gestuurd en had een dag later al contact met Sander de Groot van de afdeling Recruitment. Alles was snel geregeld. Ik ben in september begonnen met mijn stage bij A.Hak.


WAT IS HET DOEL VAN JOUW STAGE?
Aan het einde van mijn stageperiode moet ik een portfolio opleveren. Hierin staat beschreven aan welke werkprocessen ik heb deelgenomen en wat mijn werkzaamheden waren. Daarnaast heb ik een aantal leerdoelen opgesteld, die ik moet behalen. Dit komt ook weer terug in mijn portfolio.

 

‘Ik heb mij nog geen dag verveeld. Er is meer dan genoeg te doen en daar houd ik ook wel van.’

 

HOE ZIET EEN DAG ER VOOR JOU UIT?
Aan het begin van mijn stageperiode heb ik van Ties, mijn stagebegeleider, een project toegewezen gekregen. Daar ga ik dagelijks mee aan de slag. Ik houd mij voornamelijk bezig met calculatie en heb mij nog geen dag verveeld. Er is meer dan genoeg te doen en daar houd ik ook wel van.


WERK JE VEEL SAMEN?
Ik heb eerst individueel een klein project opgepakt. Nu zijn we bezig met een wat groter project en heb ik twee directe collega’s waarmee ik samenwerk. Daar leer ik heel veel van en als ik hulp nodig heb, kan ik bij hen terecht.


A.HAK VRAAGT JOU NU OOK VANUIT HUIS TE WERKEN. WAT VIND JE VAN HET WERKEN OP AFSTAND?
Het werken op afstand gaat mij goed af. Het vergt wel wat discipline, maar het gaat goed. Ik heb alles wat ik nodig heb om vanuit huis mijn werk te kunnen doen en heb geregeld contact met collega’s via Teams. We bespreken dan het project en wat er allemaal gedaan moet worden.


JE LOOPT STAGE TOT EN MET HET EINDE VAN DIT JAAR. WAT ZIJN JE VERWACHTINGEN VAN DE AANKOMENDE PERIODE?
Ik hoop niet dat het kantoor helemaal sluit, omdat ik merk dat ik nog meer leer wanneer ik op kantoor ben en mag meekijken bij andere collega’s en afdelingen. Laatst heb ik bijvoorbeeld een aantal dagen meegelopen met Arie de Bruijn en daar leer ik erg veel van. Hij heeft mij meer verteld over het warmteproject van Trias Westland.

De aankomende periode zal ik denk ik ook wat meer projecten oppakken en mijn bijdrage gaan leveren op het gebied van calculatie.


WAT HOOP JE UIT JE STAGE TE HALEN?
Op professioneel vlak hoop ik mezelf meer te kunnen ontwikkelen. Verder wil ik meer kennis en ervaring opdoen op het gebied van leidingbouw en grondwerkzaamheden en hoop ik beroepsgerichte producten als planningen en risico inventarisaties te maken.